Ez az oldal a lakóhelyem és környékének bemutatására szolgál.

Az oldal szerkesztés alatt áll! szerkeszti:Csamári Gábor

Szerkesztés alatt!!!




Receptek

Málnás kosárkák:

dscf3734.jpg


 dscf3733.jpg


Hozzávalók:

  • kb. 15 db-hoz:
  • A tésztához:
  • 18,5 dkg liszt
  • 6,5 dkg finom szemű kristálycukor
  • 10 dkg vaj
  • 1 tojássárgája
  • 1 csipet só
  • A belső mázhoz:
  • 5 dkg olvasztott csokoládé a kész kosárkák megkenéséhez
  • A töltelékhez:
  • 1 csomag vaníliás puding
  • 5 dl tej
  • ízlés szerint cukor
  • 3 dkg vaj
  • friss málnaszemek
  • kevés zselatin


Elkészítés:

A tészta hozzávalóiból gyors mozdulatokkal összeállítom a kosárkák alapját. Folpackba csomagolva 1 órát pihentetem a hűtőben. 3 mm vastagra kinyújtom, a kosárkaformákkal kiszaggatom. 12 perc alatt 175 fokos sütőben világosra sütöm. Kiveszem a formából a kis kosárkákat, az olvasztott csokoládéval egy kenőecset segítségével megkenem a belsejüket. Amíg dermed a máz, elkészítem a pudingot. A főzés végén hozzáadom a vajat, lehűtöm. A málnákat megmosom, megszárítom. A pudingot beletöltöm a kosárkákba, mindegyik tetejére teszek a málnákból (apróbbakból 4-et, nagyobbakból 3-at rendezek el csinosan). Végül a vízben feloldott zselatinnal megkenem a málnákat. Hűtőben tartom tálalásig.

Megjegyzés:

Nagyon dekoratív és rendkívül finom! A csokoládéréteg megóvja a tésztát attól, hogy átszivárogjon a töltelék.





Weblap látogatottság számláló:

Mai: 4
Tegnapi: 10
Heti: 4
Havi: 208
Össz.: 39 108

Látogatottság növelés
Oldal: Málnás kosárkák receptje
Ez az oldal a lakóhelyem és környékének bemutatására szolgál. - © 2008 - 2024 - csomesz.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen weblap készítő egyszerű. Weboldalak létrehozására: Ingyen weblap

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »